Buitenlandse reizen

Het Maria Assumptalyceum is gelegen in het hart van Europa en draagt Europa ook een warm hart toe. De school gelooft in de toekomst van Europa en omdat dat ook jouw toekomst zal zijn, krijg je een gevarieerd aanbod van Europese studiereizen over de leerjaren heen.

De leerlingen van 4 ASO/TSO gaan op excursie naar Parijs. (3 dagen)

Je ontdekt Montmartre, de Dôme des Invalides, het Hardrock café, de Eifeltoren en La Défense. Je bezoekt het Musée d’Orsay en het Palais de la Découverte.

6 ASO/TSO gaat op excursie naar Berlijn. (6 dagen)

Je bezoekt o.a. het Harzgebergte, het concentratiekamp Sachsenhausen en de Stasigevangenis Hohenschönhausen. Via een stadswandeling en een fietstocht worden ook andere historische plaatsen bezocht.

5/6 BSO gaat op excursie naar Parijs. (2 dagen)

Je ontdekt tijdens een stadswandeling vele mooie plekken van Parijs zoals bv. het Louvre, Ile de cité Sacre coeur en Montmartre. Een boottocht op de Seine of een bezoek aan de Eifeltoren staat ’s avonds geprogrammeerd. Je brengt ook een bezoek aan het musée Grévin.

Italiëreis voor de derde graad ASO-TSO-BSO: Napels (6 dagen – facultatief aanbod)

Je bezoekt een aantal unieke bezienswaardigheden zoals de beroemde archeologische site van Pompeii (Unesco werelderfgoed), het archeologisch museum van Naples en een limoncellostokerij . We maken kennis met de Amalfitaanse kust en het eiland Ischia. Reggia van Caserta, de Italiaanse evenknie van het Franse paleis van Versailles en het minder bekende Cimitero delle Fontanelle ontbreken ook niet op het programma.