Leerlingenraad

Wanneer is de leerlingenraad iets voor jou? Als je je eigen mening over het schoolleven wil delen met anderen en in een gemotiveerde groep wil bouwen aan de toekomst van de school.

De leerlingenraad van onze school bestaat uit:

  • De graadraden: de klasverantwoordelijken die per graad regelmatig samenkomen om te vergaderen over alles wat de leerlingen aanbelangt.
  • De kernraad: bestaat uit vertegenwoordigers van de graadraden enerzijds en leerlingen die vrijwillig bij hen willen aansluiten.  De kernraad bestaat uit gangmakers, leerlingen die verantwoordelijkheden opnemen maar in hun enthousiasme ook anderen motiveren.  De voorzitter van de kernraad wordt jaarlijks verkozen. Hij/zij bereidt de vergaderingen voor, informeert alle leden en bespreekt voorstellen vanuit de leerlingenraad met de directie.  
  • De leerlingencomités: De kernraad organiseert veel activiteiten op de school. Voor hulp hierbij kunnen ze rekenen op de leerlingencomités: leerlingen die één bepaalde actie of project mee willen uitwerken.  Voorbeelden genoeg: de dag van de jeugdbeweging, de Valentijnsactie, Schrijf-ze-VRIJdag, carnaval, dikketruiendag, Halloween, gedichtendag, fashionday, de dag van de leerkracht, de dag van de passie, een fietsactie, een wafelverkoop, een leerlingenbevraging …